• Betűméret csökkentése
  • Alap betűméret
  • Betűméret növelése
  • default color
  • akadalymentes color
  • color1 color
  • color2 color
  • color3 color

Kiemelt cikkek

Köszöntő

 

Köszöntöm Önt az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megvalósuló, az Európai Unió és a Magyar Állam pénzügyi támogatásával létrejövő, Putnok városát érintő "Putnok szennyvíztisztító telep fejlesztése" című projekt honlapján.

2015.09.02 ----------------------------------------------------------------

SAJTÓKÖZLEMÉNY

BEFEJEZŐDÖTT A VÁROSI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEP KAPACITÁSBŐVÍTÉSE ÉS TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE

A Putnokon elkészült beruházás a meglévő szennyvíztisztító telep kapacitását 37%-kal bővíti, valamint a beruházás keretében történt technológiai fejlesztés eredményeként a telep a környezetvédelmi követelményeknek megfelelően tudja biztosítani a település szennyvízkezelését, és a telepen keletkező szennyvíziszap kezelésének és elhelyezésének problémáját.
A beruházás célja, hogy a modern, korszerű szennyvíztisztító telep megvalósítása révén csökkentse a környezeti terhelést, valamint a jobb higiénés állapotok kialakításával javuljon a lakosság életminősége. Putnok Város Önkormányzatának tulajdonában lévő új szennyvíztisztító telepet az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. üzemelteti. Az Önkormányzat, mint a „Putnok szennyvíztisztító telep fejlesztése” című projekt kedvezményezettje, a projekt során megvalósuló beruházásra 5 éves fenntartási időszakot vállalt.
A beruházás teljes nettó összköltsége: 341,644 millió Ft, ebből az elszámolható nettó költség
328,396 millió Ft. A Környezet és Energia Operatív Program keretén belül az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásának mértéke a projekt elszámolható költségének 94,983 %, azaz a támogatás összege: 311,921 millió Ft.
A kivitelezés időtartama: 2012. október 18. - 2015. július 26.
A projekt megvalósításának időtartama: 2011. augusztus 17. - 2015. szeptember 30.

 
A projekt előzménye
Putnok Város szennyvízcsatorna hálózata 1968 óta épült. Az alaphálózat első ütemben 2004-ben bővült, majd második ütemben történő bővítése 2009 második felében fejeződött be. A település csatornázottsága 74%-os. A szennyvíztisztító telep 1978-ban létesült és nem volt alkalmas a csatornahálózat-bővítést követően kialakuló óracsúcsok lekezelésére. A technológiája gazdaságtalan és elvult volt. A tisztítási hatásfok romlásának következtében a tisztított szennyvízben lévő nitrogén és foszfor koncentrációja meghaladta a 28/2004 (XII.25.) KvVM rendeletben szereplő határértékeket.
2010-ben Putnok Város Önkormányzata döntött arról, hogy a putnoki szennyvíztisztító telep fejlesztésére pályázatot kíván benyújtani, vagyis a fejlesztést a Környezet és Energia Operatív Program „Egészséges és tiszta település prioritási tengelyén” lévő „Szennyvízelvezetés és tisztítás egyfordulós pályázati konstrukció” keretein belül kívánja megvalósítani. A pályázat pozitív eredménnyel zárult és a projekt Támogatási Szerződésének aláírására 2011 augusztusában került sor.
A projekt előkészítési szakaszát követően 2012. október 18-án a Kedvezményezett és a közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott Kivitelező vállalkozó aláírta a projekt kivitelezési szerződését. A szennyvíztisztító telep fejlesztése FIDIC Sárga könyv szerint került megvalósításra.
A projekt megvalósítása
A projekt megvalósítása során a szennyvíztisztító telepen kapacitásbővítés és technológiafejlesztő beruházás valósult meg. A kapacitásbővítés mértéke: 715 m3/nap + 20 m3/napról, 980 m3/nap + 20 m3/nap fogadásra nőtt.
A technológia korszerűsítés keretén belül a szennyvíztisztítás technológiája javult: eleveniszapos tisztítástechnológia nitrifikációval, denitrifikációval, szervesanyag eltávolítással, szimultán vegyszeres foszfor kicsapással, szükséges recirkulációkkal és keveréssel.

SAJTÓKÖZLEMÉNY LETÖLTÉSE

2015.08.10-----------------------------------------------------------------

LAKOSSÁGI FÓRUM!

Tisztelt Hölgyem/Uram!                              

Tisztelettel meghívjuk Önt a KEOP-1.2.0/B/10-2010-0058 azonosító számú, „Putnok szennyvíztisztító telep fejlesztése” című beruházás lakossági fórumára!

Időpont:        2015. szeptember 2. 13 óra

Helyszín:      Tóth Ede Művelődési Ház

                   3630 Putnok, Rákóczi út 2.

MEGHÍVÓ LETÖLTÉSE

2015.04.02-----------------------------------------------------------------

LAKOSSÁGI FÓRUM!

Tisztelt Hölgyem/Uram!                              

Tisztelettel meghívjuk Önt a KEOP-1.2.0/B/10-2010-0058 azonosító számú, „Putnok szennyvíztisztító telep fejlesztése” című beruházás lakossági fórumára!

Időpont:        2015. április 10. 10 óra

Helyszín:      Tóth Ede Művelődési Ház

                   3630 Putnok, Rákóczi út 2.

MEGHÍVÓ LETÖLTÉSE

-----------------------------------------------------------------

 

Kiemelt cikkek, online megjelenések:

Putnok Városi Televízió honlapja

Putnok Város honlapja

Gömöri Hírmondó